Fontänhuset Online

Du som vill delta online!

Fontänhuset har under pandemin haft en del verksamhet online. Nu våren 2022, när läget förändrats har vi en mindre del av våra onlineaktiviteter kvar. Vi har sett värdet av dessa under pandemiåren. Det finns en värdefull reach out-funktion medlemmar emellan och det motverkar isolering för de som är mycket hemma!

🖥️ Glöm inte! Du har fortsatt möjlighet att delta online! T.ex om du befinner dig i karantän.
🏠 Huset håller alltså öppet men för dig som av någon anledning vill och är extra försiktig finns möjlighet att mötas digitalt vid något tillfälle varje vardag i dels frukosthäng, morgonmöte och Pomodoro (om du jobbar/pluggar hemifrån). För info se kalendern. Man kan även delta på ett extra säkert sätt utomhus, i våra promenader, varje dag kl. 13:15. 🕺

🖥 Onlinemöten varje vardag kl. 9:15. För att delta Klicka här. Meeting ID: 841 496 7167, Passcode: 521886. Se alla kalenderhändelser och länkar här.

Fontänhuset online erbjuder fortsatt frukosthäng, morgonmöte, studiegrupp (så kallad Pomodoro) och pysselgrupp. Allt detta håller medlemmar i.

Hur gör jag?

Dessa möten har vi via Zoom och alla aktuella länkar ligger i Fontänhusets kalender om du trycker på varje programpunkt.

Om du tycker kalendern är krånglig så kan du även hitta Länkar till alla våra möten online.

Vi har ett chattforum som heter Webex där du kan chatta och ha spontana eller enskilda möten med andra. Ladda ner Webex teams här och kontakta tonysvane@gmail.com så bjuds du in till “Fontänhuset på Webex”. Behöver du mer utförliga instruktioner kika här: Webex-instruktioner. Här kan du läsa mer om våra riktlinjer på Webex:  Policy för Webex – Lunds Fontänhus (1)

En vanlig dag online

  • 9:00 Frukost drop in
    Ta med frukosten in på Webex och småprata med oss
  • 9:15 Morgonmöte
    Här kan du organisera din dag tillsammans med andra och berätta om vad du ska arbeta med under dagen eller om annat du planerar att ta tag i hemma. Vi ger varandra stöd och uppmuntran i våra dagliga liv. Skrattar och säger hej!
  • Onsdagar: På onsdagar kl. 11 har vi möten med andra Fontänhus kring olika relevanta teman.

Plugga online!

Varje vecka har vi studiegrupper online. Se mer här i vår Vägar-vidare kalender, under rubriken Schema.

Saknar du dator?

Vi har 10 paddor till utlåning i huset för dig som behöver detta för att kunna delta på Webex.

Eller bara vill prata en stund via telefon? Tveka inte att kontakta Fontänhuset för att få stöd!

Iréne:  0723 -051677
Malin: 0707-543890
Huset: 046-120195

Digi-inklusion!

Vi har även samverkansmöten med personer från Sveriges olika Fontänhus inom ramen för projektet Digi-inklusion. Vi möts varje vecka på onsdagar kl. 11 och du hittar tider och länkar i Fontänhusets kalender. 

Klicka här för att läsa mer om DIGI-inklusion!

Tillsammans med personer från alla Sveriges olika Fontänhus kan du vara med och bygga en egen Wikipedia-sida för just Fontänhusrörelsen. Va med och skriv, redigera och arbeta tillsammans med andra från hela Sverige. Vill du bli tillagd i denna grupp så behöver du kontakta: jonathan.mattebo@digiinclusion.org eller christian.hansen@fontanhushbg.se

Har du frågor kan du även prata med Pär Körsell: 070 224 48 22