Naturkontakt

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

 

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

 

 

Väx som människa med projekt Naturkontakt.
“Naturkontakt” erbjuder naturbaserad rehabilitering för unga vuxna med psykisk ohälsa. Projektet finansieras av Leader Lundaland och EU:s Jordbruksfond för Landsbygdsutveckling. I Naturkontakt utforskar vi grönområden och landsbygden i Lundaland. Vi erbjuder ett program med naturupplevelser, hantverk i naturmaterial samt coachande stöd för att stötta deltagaren tillbaka mot studier eller arbete. Basen för verksamheten är att bygga gemenskap och en stöttande atmosfär. Deltagaren får möjlighet till snabbare rehabilitering med hjälp av naturens läkande kraft, struktur och coaching. Vi tränar deltagarna i att hålla strukturer och rutiner och erbjuder aktiviteter i Naturkontakt varje vecka samt om personen så önskar tillgång till coaching och Lunds Fontänhus övriga verksamhet.

[ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

Varför Naturkontakt?
Att vistas i naturen och ingå i ett sammanhang är positivt för den mentala hälsan. Många unga med psykisk ohälsa isolerar sig i hemmet och har dessutom begränsade möjligheter att ta sig ut i naturen. Naturkontakt erbjuder en möjlighet till fler naturvistelser, att ingå i en gemenskap och möjlighet till stöd tillbaka mot studier och arbetsliv.

Vem?
Projektets fokusgrupp är Unga vuxna med psykisk ohälsa, 18-ca 30 år. Deltagaren bör ha realistiska förutsättningar att orka delta i programmet ca 8-12 tim per vecka, uppdelat på 2-3 dagar i veckan under några månader. Fontänhusmodellen innefattar stöd och reintegrering men är inte vård eller behandling.

Vad?
Naturupplevelser som friluftsliv och studiebesök. Hantverk och skapande i naturmaterial. Mindfulness och coaching. Vi upptäcker tillsammans landsbygden i Lundaland. Extra stöd mot arbetsliv, studier och socialt företagande (för den som vill, under eller efter projekttiden).

Vad händer sen?
Programmet pågår i tre till fyra månader. Efter program-mets slut finns möjlighet att fortsätta utvecklas inom ramen för Lunds Fontänhus ordinarie verksamhet.

Vill du veta mer eller boka ett introduk­tionssamtal? Skicka ett mejl eller sms med dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Projektledare Lisa Collin
lisa.collin@lundsfontanhus.se, tel 076-1821320

Verksamhetschef Matilda Espmarker
matilda.espmarker@lundsfontanhus.se, tel 073-5285158

Läs sommarprogrammet här!

Lunds Fontänhus
Kävlingevägen 15
222 40 Lund
Telefon: 046-120195
info@lundsfontanhus.se
Orgnr: 802456-4893

Tema av Anders Norén