Fixa till Linero

Vad är Fixa Till?

En plats för allmänheten.

Fixa till på Linero är en återbruksverkstad som är öppen för alla nyfikna (barn är välkomna i vuxnas sällskap). Här kan du laga dina trasiga jeans,delta i workshops eller måla om en möbel. I lokalen finnsträverkstad, målarrum, symaskiner, pysselhörna och plats för att fika.
Flera gånger per termin hålls workshops med syftet att stimulera till återbruk. Genom verkstaden vill vi skapa ännu bättre sammanhållning i Linero och göra oss till en stadsdel som värnar om miljön.

En stärk samverkan mellan brukarorganisationer.

Fixa till på Linero drivs av brukare/medlemmar från LundsFontänhus, RSMH och Arbetscentrum sida vid sida med handledare från dessa verksamheter. Här kan du som brukare/medlem arbeta med att skapa nytt av gammalt och reparera eller förnya varor som Emmaus Lund levererar och sedan säljer. Vi kan även förnya prylar till våra egna verksamheter och arbeta med egna projekt.
Här vill vi skapa en plats för och med människor som lever med psykisk ohälsa. Med hjälp av en psykosocial och arbetsinriktad rehabilitering tar vi tillvara på människors kunskap och friska sida för att växa tillsammans. Allt deltagande i verksamheten bygger på frivillighet och du som deltar bidrar efter förmåga. Genom att bryta isolering,strukturera din dag, arbeta med meningsfulla uppgifter och ingå i en gemenskap kan du som medlem stärka din livskvalitet och hitta vägar till återhämtning.

Hur funkar det rent praktiskt?Frågor och svar!

Kan jag lämna in saker på lagning?

I nuläget är detta inte tanken. Fixa till är framförallt en verkstad där du med hjälp av verkstadens verktyg och kompetenser kan få stöd att själv reparera eller laga saker.
Du kan gärna skänka saker till verkstaden men prata alltid med oss först. Vi har inga lager och får ta emot lite i taget.

Går det att handlar här?

Möbler och prylar som har restaurerats kan handlas i butiken.

Hur funkar detta med workshops?

Delta gärna i våra workshops och läs mer om dem på i separat program samt på hemsida och facebook. Ingen föranmälan krävs. Vi bjuder på lärande och samvaro kring alltifrån lädervård till möbelrestaurering. Flera torsdagar varje termin kl. 18-20.

Kommande workshops

Inom kort finns det information kring nya workshops.

För öppettider och tillfällen då vi arbetar i verkstaden – kika i vår kalender.

Kontakt

Besök oss:

Emblas gata 15, Linero Torg.

Ring oss:

0765-866121

Maila:

fixatill@lundsfontanhus.se

Läs mer:

www.fixatill.se

Följ oss på facebook:

lundsfontanhus eller framtid nu & fixa till

Följ oss på Instagram:

fixatill_lund

Lunds Fontänhus
Kävlingevägen 15
222 40 Lund
Telefon: 046-120195
info@lundsfontanhus.se
Orgnr: 802456-4893

Tema av Anders Norén