En väg framåt – studieenheten

En trygg väg framåt.
Vägvisare ingår.


"/

 

Vår studieenhet En Väg Framåt vänder sig till dig som studerar och har, eller riskerar att drabbas av, psykisk ohälsa.
Oavsett om du pluggar eller är sjukskriven, så kan du få stöd, hjälp och inte minst gemenskap för att må lite bättre och bli färdig med dina studier.  Vårt mål är att du ska kunna fullfölja dina studier samtidigt som du stärker din självkänsla, utökar ditt sociala nätverk, höjer din livskvalitet och får nya rutiner och strategier kring din studiesituation.

Vi erbjuder ett sammanhang med studieplatser, individuell handledning, friskvård, studiegrupper, sociala aktiviteter, workshops och nätverksträffar kring studier, arbete och hälsa. Vi har även en prokrastineringsgrupp.

Vi använder oss både av vårt Fontänhus på Kävlinegvägen 15 och hyr in oss på Kyrkogatan 19 (Föreningarnas hus) där vi har fler studierum.

Hos oss kan du hitta en värdefull struktur i ditt pluggande, eftersom vi utgår från dina behov där du kan välja fritt från vårt ”smörgåsbord” av aktiviter och stöd. Tillsammans med en av våra handledare skapar du din individuella studieplan med mätbara mål och tydliga avstämningstider.

Behöver du stöd i dina studier och vill vara en del av ”En väg framåt”? Kontakta oss så tar vi emot dig på ett första nybesök och berättar mera.

Matilda Espmarker

Epost: matilda.espmarker@lundsfontanhus.se
Telefon: 073-5285158

Anna Espmarker

Epost: anna.espmarker@lundsfontanhus.se
Telefon: 073-5042833

Helga Asgeirsdottir

Epost: helga.asgeirsdottir@lundsfontanhus.se
Telefon: 073-5350970

Kommentarer ut våra löpande utvärderingar i En väg framåt:

”En ledstjärna och stöd i studier likväl som kontakt med myndigheter som möjliggör mina möjligheter för studier.”

”En framtid, gemenskap. Handledning.”

”Ett sätt att få lyckas avsluta min utbildning. Tycker handledningen har varit jättebra.”

“Stöd kring struktur, planering reda ut när något blir problem, praktisk resurs studiero, gemenskap & utbyte av erfarenheter”

Schema

I kalendern nedan visas våra aktiviteter som rör studier, arbete och friskvård. För övriga händelser följ länken under kalendern.

Genom dagliga möten kl. 9:15 och 13:00 alla vardagar, på andra våningen, kan du planera en arbets- och studiedag tillsammans med andra. Här varvas studier och arbete med samtal, fika, och lunch (kl. 12 och 12:30).

Övriga aktiviteter på Lunds Fontänhus

Lunds Fontänhus
Kävlingevägen 15
222 40 Lund
Telefon: 046-120195
info@lundsfontanhus.se
Orgnr: 802456-4893

Tema av Anders Norén