Redaktionen – tidning, podd, musik och kultur!

En redaktion med flera delar

Utifrån vår Redaktion arbetar vi med både tidning, podd, musik och kultur. Läs gärna nedan om de olika delarna. Välkommen att engagera dig!

Fontänbladet

Självklart har vi en egen redaktion på Lunds Fontänhus.

Det ska kännas meningsfullt att jobba på redaktionen. Vi ska uppleva att våra artiklar, bilder, kåserier och övriga bidrag betyder något. Och vi vill vara proffsiga, även om de flesta av oss är glada amatörer. En viktig tanke med tidningen är att minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa. Därför fokuserar vi på våra egna berättelser och försöker lyfta fram människorna i huset. Fontänbladet kommer ut varannan månad. Och den verkar uppskattad för upplagan ökar hela tiden.

Vi har två uppskattade regler på redaktionen:

  • Det ska vara kul att jobba här…men det är inget krav.
  • Vi gör så gott vi kan…. den dagen vi gör det.

Här finns inga reserverade platser. Är en laptop ledig så varsågod; slå dig ner och jobba. Är du osäker kring tekniken eller skrivandet så får du självklart hjälp. Här ska alla känna sig välkomna. I synnerhet du som är ny i huset.

Fontänbubbel!

Varje vecka arbetar vi med och livesänder vi nya poddavsnitt. Du kan både lyssna och läsa mer om hur du kan engagera dig här.

Musikplattformen

Musikplattformen på Lunds Fontänhus är ett forum där medlemmar har möjlighet att träffas för att lyssna, skapa och spela in musik på ett förutsättningslöst sätt.  Vi är en del av Redaktionen och vi använder musiken i alla dess former som ett verktyg för rehabilitering och ett bättre mående – ett kreativt medielandskap på Lunds Fontänhus som består av redaktion, inspelningsstudio och livescen. 

Alla medlemmar är välkomna att delta och det spelar ingen roll vilken nivå man är på. 

Film om Musikenheten

Vad kan du syssla med via musikplattformen?

Jobba i studio: Inspelningsteknik, låtskriveri, producent, mastring

Låtskriveri: Text, musik, former, grundläggande teori, grundläggande ackordinstrument-kunskap

Spela i grupp: Teknik, samspel, teori, improvisation

Öppen scen: Möta publik, improvisation, soundcheck, samspel, mixning

Musikbransch: Vad är DIY, upphovsrätt, publicera sin musik, skivbolag, förlag, Stim, SAMI, gemensamt utbilda sig om musikbranschen.

Rytmik: Afrikansk, mindfulness, slagverk, dans

Sångstunder: Sjunga i grupp

Kultur och Galleri

Utifrån Redaktionen arbetar vi också med både kultur och konst. Här kan du engagera dig i såväl skapandet av konstutställningar och kulturarrangemang som deltagandet inom konst och kultur utanför huset. Här kan du läsa mer om Galleri Fontan och var kulturgrupp.

Lunds Fontänhus
Kävlingevägen 15
222 40 Lund
Telefon: 046-120195
info@lundsfontanhus.se
Orgnr: 802456-4893

Tema av Anders Norén