HBTQAI+

PRISMA – Lunds Fontänhus HBTQAI+ grupp.

Prismagruppen är en del av Lunds Fontänhus. Vi bildades 2017 för att bättre kunna stödja och uppmärksamma HBTQAI+ personer på Lunds Fontänhus.

I Prisma håller vi varandras privatliv privat, vi sprider inte personlig information eller rykten om varandra. Prisma är en del av Lunds Fontänhus och lyder under samma regler satta av Lunds Fontänhus som för alla andra grupper på huset.

Prisma är döpt efter hur vanligt ljus går igenom en prisma, t.ex. av glas eller kristall, och separerar ljusspektrat genom att skapa en regnbåge. Regnbågen har länge varit en symbol för människor inom HBTQAI+, och symboliserar med sina många färger mångfald och samhörighet.

Prisma träffas vanligtvis en gång i veckan på tisdagar klockan 14. Närvaro är inte obligatorisk, men det finns oftast alltid någon där. Om vi så bara är två personer eller en lite större grupp spelar ingen roll.

Det finns alltid något att prata om. Tidigare samtalsämnen har till exempel varit ursprunget av icke-politiskt korrekta ord, filmhistoria, samt djupgående samhällsdiskussioner. I små grupper kan vi även ha intima och personliga samtal.

Du hittar med info i kalender. 

Har du några frågor kan du mejla oss på prisma@lundsfontanhus.se